miercuri, 12 februarie 2014

Nunta in rosu - nunta chinezeasca

E timpul pentru o călătorie. Azi ajungem în excentrica şi fascinanta Chină, mai exact la o nuntă chinezească.
 În ceea ce priveşte acest eveniment, cu toate că tradiţiile şi obiceiurile diferă de la o zonă la alta a ţării, multe dintre acestea se regăsesc pe tot teritoriul Chinei. Iată câteva dintre acestea care te pot inspira în alegerea stilului pe care îl vei aborda la nunta ta.
 
În această cultură, din perspectiva Feng Shui, foarte importante sunt ora şi data la care se oficializează căsătoria. O zi favorabilă pentru acest eveniment poate fi aleasă consultând Almanahul Chinezesc din anul respectiv, iar dacă acesta nu vă stă la dispoziţie, cel mai bun an pentru căsătorie este cel care corespunde fie zodiei chinezeşti a mirelui, fie celelei a miresei. Preferată pentru încheierea căsătoriei este a doua jumătate dintr-o oră, pentru că în acest fel cuplul va avea un început de relaţie ascendent, ca şi acele de ceasornic ce vor urca în loc să coboare.
 
Culoarea caracteristică nunţii chinezeşti este roşu, care simbolizează dragostea, bucuria şi prosperitatea.  Aeastă culoare, care aduce o energie yang puternică,  este prezentă pretutindeni de la invitaţii, rochie de mireasă, voal până la decorarea casei mirilor. La fel de prezente sunt şi simbolurile chinezeşti  de bun augur, precum dragonul şi phoenixul.
 

În ceea ce priveşte invitaţiile, este de preferat ca forma lor să fie pătrată, dreptunghiulară, octogonală sau rotundă.  Forma pătrată este recomandată, aceasta simbolizând energia de Pământ care guvernează dragostea şi relaţiile. Pe lângă roşu strălucitor, culoarea tradiţională pentru invitaţii,  mai pot fi folosite şi alte combinaţii favorabine precum: roşu-galben, verde-roşu, negru-alb, albastru-alb, albastru-verde şi negru-verde. Trebuie evitate sigiliile şi invitaţiile care se deschid în centru .
 
Rochia de mireasă chinezească tradiţională este roşie şi cu multe broderii care simbolizează pasărea phoenix. În cultura chineză perlele sunt acceptate deoarece reprezintă phoenix-ul.
 
Buchetul miresei nu trebuie să conţină alb, culoare care nu este bine să fie prezentă la nuntă deoarece este simbolul morţii în China. Este bine să se evite şi trandafirii cu spini, preferate fiind orhideea, simbolul dragostei şi fertilităţii, lotusul care reprezintă cele 4 virtuţi în religia Budistă: aroma, puritatea, fineţea şi drăgălăşenia sau floarea de cireş, element aducător de noroc.
 
La această nuntă este preferat tortul cu foarte multe etaje. Etajele tortului simbolizează o scară pe care cei doi tineri căsătoriţi vor trebui să o urce spre succes.
 
Artificiile sunt şi ele prezente, având rolul de a alunga spiritele.
Daca vă place roşul şi doriţi o nuntă cu această tematică noi vom fi fericiţi să vă ajutăm in organizarea ei.
Mai jos găsiţi câteva idei inspirationale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu